пʼятниця, 27 травня 2016 р.

Цікаві факти про англійців та англійську мову

                Цікаві факти  про англійців та англійську мову

* Англійською написано понад 70% сторінок і Інтернеті.


* В англійській мові є чотири слова, які не мають жодної рими: month, orange, silver, purple.

* Англійська мова, всупереч усталеній думці - не найпоширеніша мова в світі! Пальму першості тримає китайська мова, друге місце займає іспанська, ну а англійській належить лише скромна бронза.


* "Е" - найчастіша літера в англійській мові.

* Найстарішим словам англійської мови майже 14 000 років і вони походять з ностратичних мов індоєвропейської сім'ї. До таких слів належать слова apple (apal), bad (bad), gold (gold).

* Єдиний числівник в англійській мові, кількість яких збігається з числовим значенням, - це слово "four" ("чотири").

* Який словниковий склад має англійська мова? - Повне, скорочене видання словника Oxford English Dictionary містить 600 000 слів. але можна зустріти цифру і 800 000.

* У скількох країнах англійська вважається офіційною мовою? - У 55 країнах, та у 20 більшість населення саме англійською розмовляють як рідною мовою.  

* Яку кількість слів необхідно вивчити, щоб розмовляти іноземною мовою у більшості ситуацій? - Від 1500 до 2000 слів. Але забагато ніколи не буде, оскільки чим більше ви знаєте, тим більша імовірність, що ваш словниковий запас співпаде із запасом співрозмовника.

* Англійці дійсно п'ють багато чаю, чашка чаю - це такий ритуал у культурі спілкування, і панацея від усіх бід. Парадокс, але хороший ваговий чай у великих супермаркетах - рідкість, треба замовляти в спеціальних магазинах. Всі п'ють чай пакетований.

* В Англії вкрай рідко випадає сніг взимку. Якщо випав один сантиметр снігу, то це ціла подія. Міста стають. транспорт не працює, літаки не літають, всі біжать ліпити сніговиків і кататися з гірок на надувних матрацах. Снігоприбиральної техніки прибиральники майже не мають, мабуть, дешевше щороку терпіти багатомільйонні збитки, ніж утримувати техніку.
* Французька була офіційною мовою Англії понад 600 років.

* Поки ви читаєте цей текст, 700 000 000 осіб в усьому світі вивчає англійську мову.

* В англійській мові існує коректне речення з 8 однакових слів поспіль і без знаків пунктуації: Buffalo buffalo  Buffalo  buffalo  buffalo  buffalo  Buffalo  buffalo. Перекласти його можна можна так: "Бізони з Баффало, налякані іншими бізонами з Баффало, лякають іншиї бізонів з Баффало".

* Найкоротше речення в англійській мові складається всього з трьох літер: I am.

* Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis - так звучить найдовше слово в англійській мові. Це медичний термін, що позначає одне з із захворювань дихальних шляхів.

* Найкоротше англійське слово - I (я).

* Англійське слово "set" є рекордсменом за кількістю значень: 44 основних значення для дієслова, 17 основних значень для іменника і 7 основних значень для прикметника!


* І на завершення варто відмітити, що вільне володіння англійською мовою вже давно перейшло на рівень необхідності. Тому ви не пошкодуєте, якщо при плануванні свого часу виділите певну частину на вивчення англійської мови.


Немає коментарів:

Дописати коментар